DAGSTURER OCH SEGLINGAR

DAGSTURER OCH SEGLINGAR

Känn vinden blåsa i håret 

KOM MED PÅ EN SEGLATS

Upplev hur det är att segla en skuta ombord på något av våra fartyg. Kom med själv eller ta med dig familjen, kolleger eller vänner. Inga förkunskaper krävs och våra deltagare är mellan 0-100 år. Du deltar så mycket som du själv vill. Börja med någon av våra populära dagsturer eller följ med på en längre kryssning och få en oförglömlig upplevelse.

Segla med oss

SEGLINGSSÄSONGEN 2020

2020 kommer definitivt bli en säsong med många möjligheter till fantastiska seglingar. Se nedan för de turer som är planerade. Under säsongen lägger vi kontinuerligt till turer så håll koll på hemsidan för att inte missa någon fin tur!

 

 

Kvällsturer med irländsk musik


Under våren med start i maj kan du åter åka med på en av de populära kvällsseglingarna med Mathilda. Under turen jammar kvällens irländska band på däck medan vi seglar i Göteborgs skärgård.                           

Avgång Eriksberg kl.18.00 tillbaka kl. 22.00.

Enklare kvällsfika är inkluderad, 390:-/pers

Håll utkik längre fram för exakta datum.

 

 

Dagsturer i Göteborgs skärgård


Vi planerar regelbundet dagsturer i Göteborgs skärgård. Håll koll på vår hemsida för mer information.

Avgång Eriksberg kl.13.00 tillbaka kl.16.00.

Fika är inkluderat, 350:-/persGöta kanal, för dig 60+


Gör den oförglömliga turen ombord på skonaren Mathilda. På fem dagar får du uppleva hela den klassiska Göta kanal-sträckan från Vänern, över till Vättern och slutligen till Östersjön via den över 200 år gamla kanalen och dess 58 slussar.

 

Under turen passerar vi många små fina samhällen där Göta kanal fortfarande är en pulsåder. Andra höjdpunkter på resan är akvedukterna vid Kungs Norrby och Ljungsbro. Vi passerar också Bergs slussar, ”det stora lyftet” då Mathilda kommer att slussa totalt 29 höjdmeter.

 

Under turen får de som vill hjälpa till med slussningen, eller kanske föredrar du att bara sitta och slappna av med en bok på däck medan vi glider fram genom det vackra landskapet. Under kvällar och nätter ligger vi still i något av de många små samhällena och vid valda platser finns möjlighet att göra kortare utflykter i land för att sedan ansluta ombord lite längre ner på kanalen.

 

22-26 juni, Påmönstring i Mariestad, avmönstring i Söderköping

Turen riktar sig till dig som är 60+. Ingen tidigare båtvana behövs.

 

5200 SEK inklusive inkvartering ombord och helpension.Jazzsegling till Köpenhamn Jazzfestival

 

Kombinera ett tvådagarsbesök på Köpenhamn Jazzfestival med segling ombord på Skonaren Mathilda

 

Två seglingar erbjuds:

 

8-11 juli Påmönstring i Malmö, avmönstring i Köpenhamn

Vi börjar i Malmö och tar oss under första dagen till den lilla svenska ön Ven mitt i Öresund. Dag 2 seglar vi vidare till Köpenhamn där vi lägger till mitt i stadens hjärta Nyhamn. Här får du sedan två kvällar och en heldag med möjlighet att besöka Jazzfestivalen. Dag 4 är det dags för avmönstring efter frukost. Önskar man ha kvar sin packning ombord under dagen finns möjlighet till detta så att även denna dag kan avnjutas i Köpenhamn. Tillbaka till Sverige tar man sig smidigast med tåget från Köpenhamn till Malmö.

 

11-14 juli Påmönstring i Köpenhamn, avmönstring i Helsingborg

Seglingen börjar med påmönstring i Nyhavn vid lunchtid. Resten av dag 1 och 2 avnjutes sedan på valfritt sätt i Köpenhamn. Dag 3 lämnar vi sedan Köpenhamn och seglar till ön Ven mitt i Öresund. För de som önskar provsmaka Vens lokalproducerade whisky finns möjlighet till detta ihop med ett besök på öns destilleri. Dag 4 seglar vi vidare mot Helsingborg där det är avmönstring 15.00. Från Helsingborg finns sedan mycket täta tågförbindelser mot både Göteborg och Malmö.

 

Vi hjälps alla åt med sysslorna ombord, såväl segling som navigation samt delar av matlagningen. För de som vill lära sig mer om segling med skutor och allt däromkring ges möjligheter till detta. Kojerna ombord är i delvis gemensamma utrymmen vilket blir en charmig del av det lite mer enklare livet ombord på en skuta. Toalett finns såklart ombord men duschar gör man i gästhamnens duschar alternativt tar ett dopp i havet.

 

5200 SEK med inkvartering ombord 4 dagar och 3 nätter inklusive frukost, 3 luncher och 1 middagPeppsegling i danska farvatten- för kvinnor


I en peppande och tillåtande miljö seglar vi skonaren Mathilda tillsammans mot en obruten horisont.


Du är med och navigerar, skotar segel, svabbar däck, styr och lägger till. Ledord för dagarna är vilja och glädje!


Vår 100% kvinnlig besättning med mångårig erfarenhet av utbildning inom sjömanskap och segling kommer vara din stöttande hand. Ingen tidigare båterfarenhet krävs men du har en längtan att lära eller lära mer och framförallt är du redo för att ta en aktiv roll i besättningen.


Många upplevelser, hårt jobb och en hel del glada skratt utlovas!


Två seglingar erbjuds:


15-18 juli Påmönstring i Helsingborg och via strandhugg på Sjaelland når vi Nyborg på Fyn i Danmark där vi har vår avmönstring. Från Nyborg når du Köpenhamn med tåg på strax över en timma, avgångar finns varje timme.

 

30 juli- 2 augusti Avgång från Varberg, avmönstring i Göteborg. Många fina hamnar finns inom räckhåll beroende på vind och riktning. Kanske ett strandhugg på Läsö, Vinga eller Marstrand kan passa in.

 

 4200 SEK inklusive inkvartering ombord och helpension. Inga förkunskaper krävs.Fortsättnings-peppsegling för kvinnor med deltagande i regattan Fyn Rundt

 

För dig som seglat tidigare ombord på Mathilda eller har tidigare erfarenhet av segling ombord på ett segelfartyg.

 

I en peppande och tillåtande miljö seglar vi skonaren Mathilda i södra Danmark och deltar i skutregattan Fyn Rundt. Under dagarna kappseglar vi under vänskapliga former tillsammans med över 50 andra fartyg, en mäktig upplevelse! På kvällarna lägger alla fartyg till och kvällens värdhamn står för underhållningen. Inte sällan uppstår spontanfester ombord på båtarna där kommande dags taktik diskuteras över en öl eller två. Även om vi tävlar så är det att ha kul ombord som är nummer ett och självklart står lärandet i fokus! En bra placering är enbart en bonus.

 

Läs mer om regattan på: www.fyn-rundt.dk.

 

19-25 juli Påmönstring i Nyborg på Fyn, avmönstring i Middelfart på Fyn

 

Angående transport till på- och avmönstringshamn: Nyborg nås enkelt med tåg från Köpenhamn på strax över en timma. Förbindelserna går en gång i timmen. Från Middelfart finns möjligheter att för en billig peng åka med vår chartrade buss som stannar i Göteborg och Skärhamn. Ange intresse av plats i bussen vid anmälan. Önskar man i stället ta egen transport tar det ca tre timmar med tåg till Malmö. Vi hjälper gärna till med att hitta tågförbindelser som passar dig.

 

6900 SEK inklusive inkvartering ombord och helpension.Njut av Kattegatt, från Danmark till Sverige

 

Njut av högsommaren och fin segling till några av Danmarks mysigaste byar. Dagarna tillbringar vi till havs för att sedan gå in till dagens hamn där du har tid att gå på upptäcktsfärd eller kanske bara ta det lugnt med en bok i skuggan på däck. Finalen på seglingen blir sedan att korsa Kattegatt för att uppleva känslan av 360-graders obruten horisont innan du mönstrar av i kustpärlan Varberg.


Väder och vind bestämmer rutten men Danska pärlor som Samsö, Ebeltoft och Anholt ligger alla inom räckhåll. Du deltar i seglingen så mycket du vill, styra, navigera, trimma segel eller bara vara och njuta av havet, du väljer.

 

25-29 juli Påmönstring i Middelfart på Fyn, avmönstring i Varberg

 

Angående transport till påmönstringshamn: För en billig peng finns möjlighet att åka chartad buss från Göteborg eller Skärhamn till Middelfart den 25:e juli. Ange intresse vid anmälan.

 

5200 SEK inklusive inkvartering ombord och helpension. Inga förkunskaper krävs.

Vad, när, hur

DET PRAKTISKA

Kom ombord och få en traditionell seglingsupplevelse. Läs våra praktiska tips så kommer inget att komma i vägen.

 

Under våra seglingar seglar vi tillsammans. Vill du får du vara med och hissa segel och vara delaktig i att framföra fartyget.

  

På turer med övernattning lagar vi själva maten ombord. På dagsturer ingår enklare förtäring. Se beskrivning för varje specifik tur. 

  

Ombord på våra fartyg följer vi alltid väder och vind. Säkerheten går alltid först men vi gör vårt yttersta för att leverera den bästa seglingsupplevelsen. Vi kan aldrig lova en specifik rutt men vi gör allt för att fixa en toppentur för er. 

 

Ta med kläder så att du har möjligheten att få en god seglingsupplevelse på däck. Tänk på att vädret ute till havs alltid är lite kallare än inne på land så bättre att ta det säkra före det osäkra. En enklare regn- eller vattentät jacka är bra att ha. Under vår och höst kan det även vara gott att ha en mössa med på våra dagsturer. Livvästar för turer i skärgården finns ombord men om du ska segla med oss i flera dagar så ta med dig en egen.

 

Vi uppfyller säkerhetskraven för vad som krävs för att segla med passagerare och är certifierade av svenska transportstyrelsen. Vi har full säkerhetsutrustning vilket inkluderar räddningsvästar livflotte m.m.

 

Vi tillhandahåller täcken och kuddar ombord. Ta med egna sängkläder. Det är begränsat med förvaringsutrymmen ombord så packa i mjuka väskor och ta bara med det som är nödvändigt.

 

Vi har badrum ombord med handfat och toalett. Vänligen ta med dig egen handduk. Duschar gör vi i land eller så tar vi oss ett uppfriskande bad i havet!

 

På alla turer med övernattning lagar vi maten tillsammans. På dagsturer är lunch eller fika inkluderat, se respektive tur för mer information. Låt oss veta om du önskar specialkost.

 

Alla turer avgår från Eriksberg om inget annat är meddelat. Se fliken ”Kontakta oss för mer information”.Förverkliga din dröm

BOKA DIN SEGLING

Boka din plats på en av seglingarna genom att skicka oss ett meddelande genom formuläret nedan eller till e-mail: info@traditionsailing.se. Vi återkommer med bokningsbekräftelse och mer information.

 
 
 
 

KONTAKT


Kontakta oss i dag

Eriksberg, öster om Kvarnpiren, Göteborginfo@traditionsailing.seTel: 0046793-340330Tradition Sailing AB

C/O Karin Rosenberg

Mariaplan 2b

414 71 Göteborg


FÖLJ OSS


Följ oss för att få de senaste nyheterna och se vart fartygen befinner sig

Copyright © All rights reserved