NAVIGATIONSKURSER

NAVIGATIONSKURSER

Navigera

KURSER OMBORD

Lär dig navigation och praktisera vad du lärt dig direkt. Tradition Sailing anordnar ”Förarbevis” ombord på skutan Westvind. Du bor ombord under kursdagarna och vi kombinerar undervisning och tillämpning av kunskapen.

Lär dig mer

FÖRARINTYG: 17-19 MAJ ELLER 14-15 JUNI

Under två kursdagar ombord på skutan Westvind af Göteborg får du lära dig de teoretiska och praktiska grunderna för båtlivet med möjlighet att skriva ett avslutande prov till Förarintyget. Vi seglar ut från Eriksberg i Göteborg på fredagskvällen, och vi tar oss dit vindarna bär på kusten, då du direkt kan få prova på att styra, och med skepparens hjälp läsa sjökortet. Sedan lägger ni tillsammans till båten till kaj i en hamn.


Det spelar ingen roll om du har seglat mycket innan eller om du knappt varit på en båt. Du får lära dig allt som har med segling att göra, efter egen förmåga. Du kommer att lära dig navigation, väjningsregler, säkerhet på sjön samt grunderna i praktiskt sjömanskap och vi varvar teori och praktik. Den teoretiska undervisningen kommer under hela helgen att varvas med att du praktiskt får möjlighet att testa och omsätta dina kunskaper.


Under två dygn seglar vi längs västkusten och besöker några av de vackra kustsamhällena i Bohuslän. Själva färden och de praktiska navigationsövningarna är viktigare än hur långt vi kommer. Helgen avslutas med att du gör provet för Förarintyg ombord på båten när vi återigen lagt till vid Eriksberg på söndags-eftermiddagen.

 

Ombord på Westvind lever vi tätt inpå varandra och vi hjälps åt med alla sysslorna ombord, såväl segling, navigation och matlagning. Segling sker på naturens villkor och med säkerheten främst. Skepparen väger alltid in hur alla personer ombord mår och hur hög kunskapsnivån är och anpassar segling därefter. Du behöver tåla att bo lite trångt och eventuellt bli lite blöt.Utbildningens innehåll


  • Navigering inomskärs i dagsljus
  • Land- och sjömärken
  • Fart-, tid- och distansberäkningar
  • Väjningsregler
  • Ljudsignaler
  • Kompass
  • Nödsituationer
  • Väder och vind

Kursen är en intensivkurs för vuxna. Vi rekommenderar att du studera kursboken du får hemskickad innan kursstart.Examination genomförs av en fristående förhörsförrättare från Nämnden för Båtlivsutbildning (NFB), som kommer ombord och examinerar dig när vi lagt till på söndags-eftermiddagen och resultatet får du direkt. Du köper NFBs blåa intygsbok att samla intyg i för 50 kronor som är en engångsavgift, och examinationen av förarintyget kostar 450 kronor.

 

Utbildningsmaterial och navigationsutrustning är inkluderat i kursavgiften.


Tider: Fredag 17:00- söndag 16:00.

Pris: 7250 SEK, logi och alla mål är inkluderat.


Anmälan nedan eller på: 

http://www.sjoskolan.se/vara-utbildningar/forarintyg-ombord-skutan-westvind


Låt din dröm gå i upplevelse

BOKA DIN KURS

 
 
 
 

Boka din plats på en av kurserna genom att skcika oss ett meddelande via formuläret nedan eller på e-mail: info@traditionsailing.se.

KONTAKT


Kontakta oss i dag

Eriksberg, öster om Kvarnpiren, Göteborginfo@traditionsailing.seTel: 0046793-340330Tradition Sailing AB

C/O Karin Rosenberg

Mariaplan 2b

414 71 Göteborg


FÖLJ OSS


Följ oss för att få de senaste nyheterna och se vart fartygen befinner sig

Copyright © All rights reserved